Det finns bara kärlek. Varför känner jag då så mycket annat?

Det finns bara kärlek. Frånvaron av kärlek är rädsla. Rädsla föder hat och separation. Vilket i sin tur skapar den värld vi i mångt och mycket ser idag.
Så svaret på hur vi räddar världen är enkelt- vi andas, lever och är allomfattande kärlek.
Så nu börjar då det utmanande. För att komma dit, vad behöver DU göra? Vad i ditt liv har tagit dig från kärleken? Gjort den till en handelsvara, villkorad utifrån egot. Gå dit. Hitta förlåtelsen. Gå till källan för separationen. Förlåt dig själv, förlåt den andra.
För varje gång du kommer dit, får smaka på friden och saligheten, desto lättare blir det att hitta tillbaka. Själen jublar och egot mister sakta sitt fäste. I takt med att du förlåter dig själv, omsluter alla dina skuggsidor och personlighetsdrag utan att fördöma dem, ju lättare blir det att förlåta andra och se deras sanna jag.
Såklart trillar man dit igen. Slungas tillbaka till drama. Och varje gång är det något att vara tacksam över, för det innebär att du har fått nys om en skuggsida som du ska fortsätta att jobba med. Lager för lager behöver vi gå. Finns inga genvägar, ingen quickfix. I En Kurs i Mirakler skrivs det att den som är vaken och är i kärlek, den behöver ingen frälsning. Den vet att himmelriket inte är en plats, som du med lite tur kommer till efter döden. Himmelriket är ett tillstånd, inom dig. Du behöver inte söka frälsning från någon yttre källa, vare sig det är en karismatisk person eller ett gudsbegrepp sprunget ur en religion. Du är i din gudomlighet, i kontakt och kommunikation med din ande och ditt högre jag. Då kan du inget annat än att se samma källa, samma gnista i varenda människa du möter. Du är redo att se igenom den andra personens rädslor och attacker. Du behöver inte gå i försvar, för du vet att det inte handlar om dig. Inte heller har du behov av att gå in och ta på dig andra människors lidande, hur det än må se ut. Du vet att du helar världen bättre genom att stanna i ditt ljus. Du bemöter i kärlek och empati, snarare än drama och lidande. Kanske behöver du ett helt liv för att komma dit, kanske flera liv. Kanske är du redan där.